Lån penge til hyggelige helligdage

Kedsomheden kryber langsomt op ad væggen i det lille køkken. Det store vægur tikker, tik tak – tik tak. Det er den eneste lyd, der kan høres. Lige bortset fra den sagte raslen af tørre avissider, der vendes efter nøje gennemlæsning. Gab hvor jeg keder mig. Han har læst i den avis i over en time nu. Den sidste slat kaffe i koppen er for længst blevet kold. Det bliver nogle lange seje helligdage at komme igennem.

Kedelig udsigt

Hunden løfter hovedet, da jeg med en hurtig bevægelse skubber stolen tilbage. Stolebenet rammer væggen med et smæld, og han løfter blikket over brillekanten og ser på mig. Hunden sænker hovedet igen med et suk, og han fortsætter sin avislæsning. Jeg holder det ikke ud. Det her er ikke noget ved. Der sker absolut intet, og det kommer der heller ikke til. Ikke hvis disse helligdage bliver, som de var sidste år. Og året før. Jeg vil have spænding, glæde og sjove oplevelser. Det har jeg fortjent. 

Ophold for lånte penge

Hvad skal vi dog lave – hvad skal vi dog finde på? Jeg tramper hvileløst rundt i det lille køkken. Vrider hjernen for at finde på noget, som bare er en lille bitte krumme sjovere end dette her. Han er nået til de sidste sider i avisen. De er fyldt med rubrikannoncer med farverige billeder, kan jeg se. Selv på afstand. Billeder af glade mennesker, der hygger sig med god mad i hinandens selskab. Åh det gad jeg godt. Jeg gad godt komme væk fra denne lille plet midt i en mere eller mindre forladt provinsby. Bare et par dage. Måske kunne vi tilbringe resten af helligdagene i en storby. Men vi har ikke råd. Vi har ikke sparet op til sådan en tur. Det ved jeg kun alt for godt. Mon man kan tage et lån på helligdage

Vi gør det sgu

Jeg stiller mig ved siden af ham og puffer let til hans skulder. Han kigger forundret op. Jeg peger på en af annoncerne i avisen med bedende øjne. Skulle vi ikke? Han smiler overbærende til mig. Jeg ved godt, at vi er registreret i RKI. Det gik helt galt med det abonnement dengang. Så kan man ikke låne til noget som helst. Eller kan man? Han bladrer hurtigt tilbage i avisen. Tilbage på side 7 og peger på den midterste artikel. Overskriften siger: Lån trods RKI med kautionist. Artiklen omhandler et website, hvor man kan søge råd om at låne penge, selvom man er registreret i RKI. Så går jeg amok. Jeg hopper op og ned i ren iver, vifter med armene og danser rundt om hunden. Den rejser sig og vifter forvirret med halen. Fatter ikke, hvorfor jeg pludselig er så glad. Vi gør det sgu. Vi tager et lån lige nu og her. Og så bestiller vi det lækreste ophold. Åh, hvor vi skal hygge os og nyde livet. Bare lige disse dage og så tilbage på job. Det bliver de bedste helligdage nogensinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *